18 Mayıs 2015 Pazartesi

LA minör AKORRU NASIL BASILIR BARESİZ BARELİ

Akor en az iki sesten oluşan birbiriyle uyumlu notaların aynı anda çalınmasıyla ortaya çıkan ses kümesidir. Genel olarak bir sesten sonra ardarda gelen üç sesin arka arkaya koyulması ile meydana gelir. Bu üçlülerin büyük olanı majör küçük olanı minör olarak adlandırılır. Am akoru gitara yeni başlayanların öğrenmesi gereken çok temel ve diğer akorlarada klavyedeki parmak yerleşimi bakımından temel nitelikte olan bir akordur. Aşağıda tab ve fotoğraflarla anlatılmaya çalışılan akor La minör (Am) olarak adlandırılır ve  A C E (la do mi) notalarının aynı anda çalınmasıyla oluşur. 

Klavye üzerinde ise aşağıdan yukarıya doğru (E C A E A X) olarak sıralanır. Yani aslında Am akoru çalabilmek için tellerin hepsine birden vurmamıza gerek yoktur. Herhangi 3 mi la do notasını aynı anda bastığımızda la minör akorunu çalmış olacağız. 


Am akoru (La minör) baresiz basma tab

Akorlardan bahsetmişken yukarıdaki şekilde gösterilen gösterime tab ile gösterim denir. Gitarı telleri yukarı bakacak şekilde kucağınıza yatırdığınızda karşınıza gelen 6 tel kağıt üzerinde çizilerek tab oluşturulur ve basmanız gereken notalar perdeler üzerinde işaretlenerek gösterilir. Klasik gitar eğitiminde kullanılan porte üzerindeki notaları okumak zaman alacağından ve zor olduğundan tab daha pratik bir kullanım sunmaktadır. 
Tab okuma ile ilgili yazımıza buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. 

Am Akoru nasıl baresiz basılır fotoğraflı gösterim
Am akoru basımı gitarda gösterim

La minör akoru nasıl basılır klavye üzerinde gösterim

2. tel 1. perde, 3. tel 2. perde ve 4. tel 2. perde

0 yorum:

Yorum Gönder